Dna. Antrenoare Anișoara Kui: “M-am bucurat în primul rând pentru copii că am ajuns pe locul I, deoarece i-am simțit motivați”
Distribuie
Scris de: Cosmina Furdulea, Editat de: Ioana Miron, Timp de citire: 5 minute

Continuăm seria de interviuri cu doamna profesoară Anișoara Kui, antrenoare la clasa a V-a, divizia Gamma, a echipei Mate Magicienii din Iași. Echipa Mate Magicienii s-a clasat pe locul I la finalul ediției CampioMATE 2023, reușind să obțină un R-score de 20184.

Ce înseamnă pentru Dvs. să fiți antrenor de matematică în CampioMATE?

Pentru mine, ca și cadru didactic, este o reală bucurie să pot face parte din acest proiect, dedicat elevilor pasionați de matematică, poate și pentru că sunt bine primiți și cei care prezintă mai puțin interes pentru această materie. Sunt fericită să am o echipă de elevi de la alte școli, pe care să îi ajut cu drag, cărora să le pot transmite din cunoștințele, abilitățile și priceperea mea pentru a-i ajuta să progreseze. Îmi doresc ca tot ce ei învață în acest proiect să le fie de un real folos.


Ce fel de sentimente aveți atunci când jucătorii Dvs. performează în învățare? Cum v-ați simțit când în prima etapă ați fost pe primul loc?

Sentimentul este de bucurie, atunci când mă întâlnesc cu elevii în online și îmi spun: "Doamna, m-am descurcat azi la matematică foarte bine", sau "Doamna profesor de la clasa mi-a spus că se vede un progres" sau "Am luat notă mare azi la matematică", iar acest lucru poate că se datorează și acestor întâlniri în care lucrăm cu drag cu acești copii, pe care i-am cunoscut prin intermediul proiectului. 

M-am bucurat în primul rând pentru copii că am ajuns pe locul I, deoarece i-am simțit motivați, au cooperat tot timpul, sunt conștiincioși și îi simt cu adevărat antrenați în această competiție, iar pentru ei, îmi doresc să rămână pe prima poziție.


Ce calități apreciați la jucătorii din echipa Dvs.?

Aptitudinile de comunicare, conștiinciozitatea, perseverența, seriozitatea cu care lucrează elevii, dau dovadă că au vaste cunoștințe de matematică.


Ne puteți da un exemplu, dacă este cazul, când un copil a refuzat să coopereze? Cum ați procedat?

Am un exemplu de elev care a refuzat cooperarea, practic nu a intrat la nicio întâlnire, nu a rezolvat nicio provocare și am luat legătura cu doamna profesor care predă la clasa acelui elev. Mai am un elev care nici la etapa a II-a nu a fost activ deloc, nu prezenta interes, îmi spuneau colegii lui de clasă că s-a înscris doar pentru a primi o notă mare la matematică din partea profesorului de la clasă.


O strategie de management al comportamentului pe care ați folosit-o pentru implicarea grupului?

Ca și antrenor, eu sunt transmițător de cunoștințe - îi îndrum și îi orientez pe elevi, îi implic în rezolvarea sarcinilor de lucru, pentru a asigura succesul fiecărei lecții, pentru a crea un mediu de învățare pozitiv. Pentru a-i atrage rezolvăm și exerciții pe Wordwall - care li se pare puțin mai distractiv -, rezolvăm fișele de lucru propuse, o parte din provocările care le-au pus probleme elevilor, iar ei sunt încântați și astfel, consider că sunt motivați să persevereze.


Ce aduce CampioMATE în universul matematicii din țara noastră? Cum ați vedea CampioMATE peste câțiva ani?

Consider că aduce un beneficiu în favoarea elevilor, determinându-i să aibă contact permanent cu matematica, să rezolve exercițiile pe care le au de rezolvat în fiecare zi și, bineînțeles, să progreseze. Peste câțiva ani, îmi doresc să fie implicate cât mai multe județe din țară, un număr cât mai mare de elevi, bineînțeles și profesori care să-i coordoneze, pentru a crește procentul de promovabilitate la materia matematică la examenele naționale.

 

 

Operațiunea a fost executata cu succes. Operațiunea nu a putut fi executata cu succes.