“Important a fost să avem încredere în noi: Totul este posibil dacă avem voință!” (Alexuc Andrada, Liderul echipei Thales, VIII Beta, Botoșani)
Distribuie
Scris de: Cosmina Furdulea, Editat de: Ioana Miron, Timp de citire: 6 minute

Această sesiune specială de interviuri este cu liderii de echipe ai competiției CampioMATE - Ediția 2023. 

Avem privilegiul de a explora poveștile, strategiile și perspectivele celor care, alături de antrenori, au condus echipe ce au ajuns pe podium în ediția de anul trecut. CampioMATE a reprezentat un teren de joc pentru colaborare, dar și competiție, iar rolul liderilor a fost determinant pentru performanța fiecărei echipe. 

În cadrul acestui articol ne-am propus să dezvăluim din secretele succesului, dar și care au fost obstacolele întâmpinate și modul în care au reușit liderii să motiveze și să ghideze echipele lor către podium în cadrul acestui campionat de matematică online. Suntem nerăbdători să învățăm din viziunea lor și să descoperim ce a adus această competiție pentru echipele lor.


În primul interviu, liderul de echipă Turtureanu Sophia, de la echipa We are Hypatia, din Iași, care a obținut locul III, la divizia Beta, clasa a VI-a, ne-a răspuns la următoarele întrebări:

Îți place mai mult matematica de când ai participat la CampioMATE?

Da, pentru că datorită acestui concurs am putut să înțeleg mai bine matematica.

Poți să ne dai un exemplu de situație, pe care echipa ta a rezolvat-o cu succes, care să fie inspirație pentru echipele din ediția CampioMATE 2024?

Cred că avem multe situații pe care le-am rezolvat cu succes ca echipă. Una dintre ele a fost atunci când am riscat să lansăm un locker, deși nu aveam răspunsuri de la toți copiii că pot activa. În ora aia ne-am mobilizat cu toții și am activat locker-ul. A fost un moment important pentru noi ca echipă, deoarece am văzut cât de puternici suntem într-o situație de genul acesta. Concluzia: Dacă nu riști, nu câștigi!

Îi mulțumim Sophiei pentru timpul acordat și pentru generozitatea de a împărtăși aceste informații cu noi.


Următorul lider cu care intrăm în dialog este Zaharia Andreea-Olivia, căpitan al echipei Isteții, din Iași, care a obținut locul III, la divizia Gamma, clasa a VIII-a. Andreea ne-a împărtășit următoarele secrete:

Ce te-a determinat să participi în CampioMATE?

Ceea ce m-a determinat să particip în această competiție a fost dorința de cunoaștere a tainelor matematicii, care până la acel moment nu-mi erau clare și, în special pentru ca eram în clasa a 8-a, am decis ca ar fi o oportunitate de a-mi antrena abilitățile matematice pentru examen.

Poți descrie experiența ta ca jucător CampioMATE? 

Experiența mea ca jucător a fost una foarte plăcută și emoționantă în același timp datorită îndatoririlor de lider dar și datorită provocărilor care ne incită să ne ajutam unii pe alții pentru a le rezolva, dar în special pentru ca mi-am făcut prieteni noi, am descoperit lucruri noi legate de disciplina matematică, cât și faptul că am avut o doamnă antrenor minunată. În concluzie, pot spune ca aceasta experiență a fost una de neuitat!

Care crezi ca a fost cheia reușitelor din ediția CampioMATE 2023?

Personal, cred ca o cheie a reușitelor din aceasta ediție a fost relația cu profesorul antrenor și colegii de echipă, deoarece această conexiune stă la baza oricărei echipe și este esențială pentru a conlucra cât mai bine și eficient și în situațiile mai dificile, fiindcă profesorul antrenor știe sa ne țină uniți, dar pe de alta parte știe sa creeze și o plăcere de a lucra în cazul copiilor.    

Îi mulțumim Oliviei pentru timpul acordat și pentru tainele ascunse din echipa ei, iar noi îi dorim mult succes în continuare!


În continuare o vom avea pe Alexuc Andrada, căpitan al echipei Thales, din Botoșani, care a obținut locul II, la clasa a VIII-a, divizia Beta.

Ce te-a determinat să participi în CampioMATE?

Am fost determinată de situația în care mă aflam, aveam note bune la matematică doar că voiam să vad daca pot învăța mai ușor unele lucruri și asta s-a întâmplat, prin practică am reușit sa înțeleg totul mult mai bine și mai repede. 

Care crezi că a fost cheia reușitelor din ediția CampioMATE 2023?

Succesul se câștigă prin munca și prin colaborare. Fiecare membru a făcut tot ce a putut și a întrebat de fiecare dată când nu a știut. Toți ne-am susținut mereu si-am avut ocazia să avem și un coordonator foarte bun care ne-a ajutat enorm.

Poți să ne dai un exemplu de situație, pe care echipa ta a rezolvat-o cu succes, care să fie inspirație pentru echipele din ediția CampioMATE 2024?

Echipa Thales, deși a scăzut în punctaj într-o perioadă, s-a mobilizat și astfel am ajuns sa fim pe locul II și să ne menținem acolo. Important a fost să avem încredere în noi: Totul este posibil dacă avem voință!

 

 

Operațiunea a fost executata cu succes. Operațiunea nu a putut fi executata cu succes.